Винисиус вкара в 4 поредни мача, което е рекорд в неговата кариера. Той изглежда гладен и сега, с контузията на Бензема, Винисиус Жуниор трябва да се превърне в новия лидер на Реал Мадрид.

Винисиус изглежда като на върха на вълната, и не се интересува какво и кой оставя зад себе си. Бразилецът сякаш е в най-добрата си форма, досега в кариерата си. В същото време остава чувството, че той все още не е достигнал пълния си потенциал. Годините на критицизъм и чиста подигравка, не спряха футболиста, а точно обратното – направиха го по-силен. Самият той говори на тази тема в пресконференция.

„Критиките не могат да ме наранят, не ми пука. Аз слушам само хората, които ме обичат и които са с мен всеки ден. Те имат значение. Има и други, които постоянно говорят за мен, те са на заден план“

Четири гола в четири мача за Реал Мадрид, това е новото кариерно постижение за Винисиус, който не е постигал това дори в мачове за националния отбор на Бразилия. Крилото на „лос бланкос“ отбеляза първия гол при визитата на Селтик, в първия мач от груповата фаза на Шампионска лига. Голяма заслуга за гола имаше и Фредерико Валверде, който сложи топката на крака на съотборника си, а за него остана най-лесното – да вкара във вратата.

„Все още има как да се развивам, в много различни посоки. Продължавам да еволюирам и искам да се развивам до края на живота ми. Вижте, Карим, вече е на 34 години, но продължава да се учи. Да имам такъв пример, това е голям плюс“, заяви Винисиус.

Предизвикателството пред младия бразилец засега е да си подобри постижението си от миналия сезон – 22 гола и 20 асистенции. Това го направи и най-добрият млад играч в Шампионска лига за изминалата година.

В момента той има 4 гола и 2 асистенции, но си личи безстрашието му от това да поема рискове. В Шотландия, когато Бензема напусна терена, заради проблеми в коляното, Винисиус бързо се изяви като лидер и поведе атаката на испанския гранд. Винисиус е тръгнал по пътя на най-добрите футболисти в света.