Завърналият се на треньорския пост в Реал Мадрид Зинедин Зидан е на път да създаде много голямо напрежение в клуба още с първото си решение. В първия си мач срещу Селта Виго французинът реши да заложи на Кейлор Навас вместо на Тибо Куртоа на вратарския пост. Това веднага засили спекулациите относно бъдещето на белгийския страж на „Сантиаго Бернабеу“.

Според информацията на вестник „Marca“, Зидан не се е отказал от идеята да привлече Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед на вратарския пост.

Френският треньор не вижда в лицето на Тибо Куртоа подходящия №1, въпреки че през лятото "кралете" купиха белгиеца от Челси.

Трансферът обаче беше осъществен след напускането на Зизу, а през този сезон представянето на Куртоа е колебливо.

В повторния си дебют начело на Реал, Зидан заложи под рамката на Кейлор Навас, с когото спечели три поредни Шампионски лиги. Решението на славния французин е показателно за отношението му към Куртоа, допълва още медията.

Не е тайна, че Де Хеа отдавна е в полезрението на Реал Мадрид, но след купуването на белгиеца, се предполагаше, че до подобен развой няма да се стигне.

Сега обаче нещата могат да се преобърнат на 180 градуса. Де Хеа има договор с Манчестър Юнайтед до лятото на 2020 г., след като "червените дяволи" се възползваха от клауза за продължаването му за още 12 месеца.

Но на "Олд Трафорд" едва ли ще рискуват да изпуснат вратаря без пари и още след края на този сезон Де Хеа може да се озове на "Сантиаго Бернабеу".