Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан по принцип рядко си позволява по-остри реакции в публичното пространство, но дори и той не успя да се сдържи, когато бе запитан защо Иско е останал неизползвана резерва при успеха над Депортиво Ла Коруня със 7:1.

Реал Мадрид се отпуши и си го изкара на Ла Коруня

Малко изненадващо испанският национал се оказа извън титулярния състав за мача, в който шанс на върха на атаката получи Борха Майорал. В хода на срещата явно Зизу реши, че няма смисъл да рискува с включването на Иско предвид факта, че мачът бе решен много преди последния съдийски сигнал.

На пресконференцията след срещата обаче тъкмо отсъствието на Иско се оказа една от централните теми. Журналист запита Зизу дали му е било по-лесно да остави плеймейкъра на пейката за сметка на някой друг и това вбеси наставника.

Съсипаха от подигравки Кристиано Роналдо

„Срамота е, че винаги ми задавате въпроси, които са странни”, отвърна Зидан. „За мен Иско е много важен футболист. Той винаги ще бъде такъв.”

„Решенията ги взимам аз. Аз трябва да посоча кой да и играе и кой да остане на пейката. Никога не е лесно”, добави ядно наставникът.