Близкият приятел на Кристиано Роналдо – кикбоксьорът Бадр Хари скоро няма да може да се радва на визитите на португалеца. Холандският съд осъди боеца на 2 години затвор.

Странни полети на Роналдо до Мароко тревожат Реал Мадрид

Мароканецът бе признат за виновен по обвинения в тежко нападение и нарушаване обществения ред по време на парти, което се състоя на „Амстердам Арена“, както и по време на такова, състояло се в нощния клуб на Джими Ву през 2012 година. Реално 32-годишният Хари е осъден за две нападения срещу холандския милионер Кун Еверник.

Магистратите в Ниската земя отсъдиха в отсъствието на Хари, че той се е възползва от „физическото си превъзходство“ и при двете атаки. Адвокатът на африканеца определи присъдата като „несправедлива“, а решението на съда не подлежи на обжалване.

Роналдо наруши забраната, отново летя до Мароко

Настоящата присъда е резултат на обжалването на онази през 2014 година, която постанови Хари да лежи 6 месеца зад решетките. Очевидно решението на боеца даде обратен ефект и днес съдът прецени, че първоначалната санкция е твърде мека.

Всъщност Хари ще трябва да излежи около 6 месеца от 2-те години, тъй като вече има 8 месеца зад решетките заради двете атаки.