Рекордната покупка на Реал Мадрид Еден Азар има изключително сериозен проблем с наднорменото тегло. Близкият до ръководството на гранда вестник "Марка" разкри, че белгиецът се е върнал с твърде много килограми над допустимото след лятната си ваканция. 

Още при пристигането му в Мадрид си личеше, че е наддал от времето на официалното му представяне. А сега изданието разкрива, че той е сложил цели седем килограма над допустимото, а проблемът е, че е поддържа това тегло и след старта на тренировките и контролите. 

Точно това е предизвикало разговор на сравнително висок тон между президента Флорентино Перес и наставника Зинедин Зидан, като двамата си разменили обвинения за състоянието на Азар. Перес обявил. че вече няма доверие у белгиеца, щом не може да контролира дори теглото си, и Зизу трябва сам да се оправя с него. 

Бившият футболист на Челси е най-скъпата покупка в историята на Реал, като за него бяха платени 120 млн. евро през юни, като има още 20 млн. евро като бонуси в зависимост от представянето му. И точно затова очакванията към него са огромни, въпреки проблемите му с теглото.