Лятото на 1980 година е последният случай, в който Реал Мадрид започва новата кампания без да е взел нито един нов играч. Финансовата криза, породена от пандемията (със загуби на стойност повече от 180 милиона евро) и доверието на Зинедин Зидан в настоящия му състав доведоха до това необичайно решение на „лос бланкос“.

Традиционно "кралският клуб" е един от тези в световен план, които харчи най-много за трансфери.

На "Сантиаго Бернабеу" се завърнаха Мартин Йодегор, Андрий Лунин и Алваро Одриосола, които се подвизаваха под наем в други отбори и това са единствените свежи попълнения за новия сезон.

Разходите за трансфери през това лято са 0. Клубът бе най-близо до подобна нетипична ситуация през 2016 година, когато спечели за единадесети път трофея от Шампионската лига. Тогава Реал Мадрид си върна Алваро Мората от Ювентус за 30 милиона евро. Това бе единственият трансфер за испанския гранд през онова лято.

През 1980 година вторият отбор на Реал Мадрид играе финал за Купата на Краля срещу първия тим на „белия балет“. Дъщерното дружество на Реал влезе в историята, като по пътя към финала отстрани Реал Сосиедад, Атлетик Билбао и Спортинг" Хихон. Това накара треньора Виядин Бошков да подсили първия отбор само с някои играчи от втория тим.