Реал Мадрид се намира в сериозна голова криза. Отборът не бе вкарал гол 7 часа и 45 минути. И все пак старши треньорът Жулен Лопетеги има страхотен жокер в Ла Лига в лицето на своите защитници. Бранителите на Реал Мадрид са най-продуктивните в Примера дивисион. Те са вкарали 30,8% от головете на Реал Мадрид в Ла Лига от началото на сезона, повече от всяка една друга защита, показва статистиката на „ProFootballDB“.

Серхио Рамос е отбелязал два гола (и двата от дузпи, срещу Жирона и Леганес), Карвахал вкара един гол срещу Хетафе в първия кръг, а Марсело се разписа при загубата с 1:2 от Леванте на „Сантиаго Бернабеу“ в последния кръг от Примера дивисион.

Марсело освен това има отбелязан един гол и в Шампионската лига срещу Виктория Пилзен, а Серхио Рамос се разписа в мача за Суперкупата на Европа срещу Атлетико Мадрид.

Със своите 13 гола от началото на сезона, колкото имат отбелязани Еспаньол и Леванте, Реал Мадрид е третият отбор в Ла Лига по реализирани попадения, но е далече зад лидерите – Барселона с 22 гола и Севиля с 20.

Нападението на Реал Мадрид се намира в слаба форма и не отговаря на очакванията. Халфовете и нападателите на отбора са отбелязали общо 9 гола. Карим Бензема има 4, Гарет Бейл е с 3 и двамата са най-добрите реализатори за тима в Ла Лига. Нито един от двамата не е вкарвал гол от 1 септември насам.