Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че ако той не взима решенията в отбора, ще си тръгне.

Специалистът говори на традиционния брифинг преди мача от закриващия сезон 2018/19 38 кръг срещу Реал Бетис. Двубоят е на „Сантиаго Бернабеу“ от 13:00 часа в неделя, 19 май.

„Наясно сме, че това е последният мач за сезона и сме се подготвили добре, за да приключим подобаващо кампанията. Беше деликатна година. И сега искаме да продължим напред с ентусиазъм и с готовност за работа, за да са те горди фемовете ни  с любимците си. Финалът на сезона е и искаме да покажем, че сме готови да се завърнем с желание и готовност да се трудим“, започна Зидан.

На питане дали Гарет Бейл и тимът ще се разделят след този мач, Зизу отвърна лаконично: „Ще бъде в групата. Това мога да кажа. Истината е, че не мога да кажа дали ще е последният мач на Бейл. Ще видим“.

А що се касае до Кейлор Навас и дали това ще бъде негова прощална среща, французинът обясни: „Не, не мисля за това. Не мисля да разсъждавам за онова, което ще се случва идната година. Говори се много, пише се много. Дали съм искал да се сбогувам с него, дали съм искал да си тръгне…Имаме мач. Темата с вратарския пост ще бъде изяснена. Но това, което ще се случи, ще го видим“.

Зинедин Зидан

източник: Gulliver/Getty Images

А що се касае до това кой решава първия и втория вратар, Зидан обясни: „Това ще го кажа в началото на новия сезон. Тогава ще обявя кой ще е първи и кой ще е втори вратар. Решението е мое. Кой смятате, че прави отбора? Ясно е като бял ден. Ако не решавам аз, и не правя, това, което аз преценя за нужно, ще си тръгна. Нека сме наясно. В клуба има хора, работещи по трансферите, по този въпрос решаваме заедно. Но по състава, по резервите, по това кой ще влезе в групата, решаващ съм само аз и моят екип“.

„През новата кампания ще вложим цялата си енергия, за да внесем нужните промени. Не мога да кажа, че ще бием наред, но ще се подготвим за голям сезон. Това мога да ви уверя“, обясни Зизу.

Кръстосан огън в Реал заради сина на Зидан 

Иско остава в Реал, дори и резерва