Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отказа да коментира действията на съдията Ернандес Ернандес за решението му да не свири дузпа за неговия отбор след игра с ръка на Фелипе по време на дербито с Атлетико Мадрид, завършило 1:1.

Френският специалист сподели и, че след това равенство „белите“ ще продължат борбата си за титлата.

23 снимки

„Както винаги, не се меся в съдийската работа, тя е трудна. Реферът взе своето решение да прегледа ситуацията и да не отсъди дузпа. Уважаваме този избор и това е. Дали разбирам критерия за играта с ръка? Вижте, знаем, че при всички случаи темата е сложна и не бива да навлизаме в нея. Решението е на съдията и той носи отговорност за него. Трябва да уважаваме това. Нищо няма да се промени. Играчите казаха, че има игра с ръка, реферът прегледа ситуацията и прецени да не даде дузпа. Нищо не ми минава в главата. Той решава и нищо не може да се промени. Ако свири, значи е дузпа. Ако не свири, няма дузпа. Важното беше да останем в мача, това и направихме“, заяви Зидан след дербито.

„Първото полувреме беше тяхно, а второто - наше. Равенството е заслужено, като накрая имахме положения за гол. Можехме да извлечем нещо повече, но хубавото е, че изиграхме една различна втора част и че променихме развоя на мача. Спечелихме една точка и оставаме в играта. Ще се борим докрай. Целта е тази - да продължим да се борим. Знаем, че остава много и ще се борим допоследно. Винаги може да се промени всичко. Правим нещата добре и можем да се подобрим. Точно това ще направим. Най-важното беше да изиграем едно различно второ полувреме. Важни бяха отношението ни и стореното от нас след почивката. Всички заслужават да играят, това няма да се промени. Трябва да избера 11-има футболисти и след това има смени. Горд съм с всички мои играчи“, каза още французинът.