По-малко от 24 часа след завръщането на Зинедин Зидан в Реал Мадрид започна и работата по реконструкцията на отбора за новия сезон. Според изданието Goal.com, "белите" вече са започнали офанзивата за привличането на първото "галактическо" попълнение от лятото. 

Източниците на медията твърдят, че представители на мадридчани вече са уведомили ръководството на Челси, че имат интерес да привлекат звездата на тима Еден Азар през юли. По първоначални индикации, цената на белгиеца ще е 100 млн. паунда. 

Самият Азар неведнъж е признавал, че Зидан е един от идолите в детството му и затова неговото присъствие на "Сантиаго Бернабеу" би трябвало да форсира преминаването му там. Все още обаче контактът е в твърде начална фаза. 

Сума от 100 млн. паунда не би била проблем за Реал, който има бюджет от 350 млн. за летни покупки. Челси предложи нов договор на белгиеца още преди почти година, но няма абсолютно никакво развитие по преговорите и това прави сделката все по-вероятна. Азар има договор на "Стамфорд Бридж" само до 30 юни 2020 г. и това на практика прави лятната му продажба наложителна, за да не си тръгне без пари 12 месеца по-късно.