Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан говори пред медиите в петък преди сблъсъка на „лос бланкос“ срещу Леванте в  събота вечер. Той сподели очакванията си от сблъсъка с валенсианци, за ситуацията със Серхио Рамос и за Рахийм Стърлинг.

Срещата с Леванте: „Леванте е трудна задача. Те спечелиха 20 от възможните 29 точки у дома през този сезон. Трудно място за гостуване е. Ще трябва да сме готови да покажем най-доброто си представяне. Ние се фокусираме само върху следващият мач"

Серхио Рамос: „Ако иска да играе на Олимпиадата, той има моята подкрепа. Мачовете за вашата страна са винаги специални и е чудесно, че той иска да отиде и да представлява страната си. Не виждам да има проблем и с подновяването на договора му. Винаги искам Серхио да е с мен и с нас".

На въпрос защо Рамос никога не е бил сменян под негово ръководство, Зидан отговори:

"Това е добър въпрос. Серхио е нашият капитан, нашият лидер...Ако той е на разположение, никой не го иска на резервната скамейка. Той е много важен за всички фенове, всички наши играчи".

Еден Азар: „Той е имал две или три седмици тренировка; готов е и иска да има голяма роля за отбора в последния етап от сезона".

Родриго остана извън три от последните четири мча на отбора: „Ако гледате на това така, тогава това не е добре за него. Но ние знаем, че той е важен играч за нас. Когато всички са на разположение, обаче, трябва да направите избор, когато съставяте отбора си. Той има времето на своя страна. Той е на 18 и показа, че принадлежи тук".

Рахийм Стерлинг: „Не знам. Не мога да говоря за играч, който не е мой“.

Реал Мадрид гостува на Леванте в събота от 22:00 часа българско време.