Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не скри задоволството си от представянето на своята голяма звезда Кристиано Роналдо при разгрома с 5:0 над Севиля в Ла Лига. Френският специалист бе щастлив от двата гола, които португалецът отбеляза само 2 дни след спечелването на своята 5-а „Златна топка”.

Жаден за футбол Реал пукна тъпана на Севиля

Преди началото на двубоя в Мадрид 32-годишният футболист представи и петте си трофея на феновете, които пък го поздравиха с бурни овации. След подобно посрещане Роналдо игра видимо по-амбициран от обикновено, а „лос бланкос” прегазиха опонента си още до почивката.

„Някои могат да си мислят, че сме се възстановили (от слабата форма – б.р.) след този мач, но за мен той просто е като всеки друг. Можем да бъдем доволни, че вкарахме 5 гола на Севиля. Това не се постига лесно”, каза Зидан.

„Доволен съм от головете на Кристиано, а също и от представянето на другите футболисти, които иначе не получават много игрови минути. Те се справиха много добре. Като цяло няма от какво да се оплачем в  този мач. Взехме важна победа.”

Преди тази среща Роналдо беше много критикуван в Испания за головия си спад в Ла Лига, където бе отбелязал само 2 гола в 10 срещи. Сега активът му сочи 4 попадения в 11 мача. „Вече казах, че той ще има шанс да направи една перфектна седмица (в комбинация със спечелената „Златна топка” и головете в Шампионската лига – б.р.), ако продължи със същия ритъм. Не го казах просто ей така, защото аз го познавам и съм наясно с амбицията, която той показва всеки ден, във всяка тренировка. Ясно е, че рано или късно той ще вкарва. Понякога не го прави и тогава всички недоволстват. Това не отменя факта, че винаги трябва да внимаваш с Кристиано Роналдо”, допълни Зизу.