Зинедин Зидан беше обявен за новия треньор на Реал Мадрид часове, след като Сантиаго Солари беше уволнен. Връщането на Зидан означава, че испанския гранд назначава трети старши треньор за по-малко от година. Жулен Лопетеги се задържа само 4 месеца и 14 мача начело на отбора. Сантиаго Солари пое Реал в края на октомври и беше освободен след 113 дни начело на от отбора.

Зидан подписа договор с Реал Мадрид до 30 юни 2022 година с ясната демонстрация, че се завръща с дългосрочен проект и иска да завърши това, което е оставил на половината път.

Той напусна „кораба“ през миналото лято, а сега се завръща на „Сантиаго Бернабеу“, за да довърши своята работа.

Зизу се връща, знаейки, че трябва да направи реконструкция, която може би неговото присъствие през миналото лято би избегнало да предприеме по такъв радикален начин, пред какъвто е изправен в сега.

Две обаждания от страна на президента Флорентино Перес са били достатъчни да убедят Зидан, че е време да се завърне на „Бернабеу“.

Предишният престой на Зидан начело на Реал Мадрид беше изключително успешен. Под негово ръководство отбора спечели 9 трофея, включително три пъти Шампионската лига.

Сега целта пред Зидан е двойна. От една страна класиране на отбора за Шампионска лига през следващия сезон, а от друга възстановяване на някои загубени играчи за каузата като Марсело, Иско и Гарет Бей, които също имаха своите деликатни моменти с французина на треньорската скамейка.