Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан винаги е определян като оптимист. В събота срещу Виляреал той видя ясни признаци на подобрение в представянето на своите футболисти.

Веднага след последния съдийски сигнал Зидан е влязъл в съблекалнята при играчите и им е казал: „Не слушайте какво приказват, ще се вдигнем“, твърди „Marca“.

„Ние не заслужавахме това, което се случи в мача, но трябва да продължим да работим“, заявил още Зизи на играчите си.

Французинът е бил категоричен, че това е линията, която футболистите му трябва да продължат да следват и в предстоящите мачове.

Зизу е казал, че Реал Мадрид все още може да спечели два трофея и играчите му не трябва да се отказват.

„Зидан видя промяна в отношението от страна на неговите футболисти, което може да се превърне в добри резултати веднага щом головете дойдат. И Зизу е убеден, че те ще започнат да падат“, пише „Marca“.

Разговорът между него и футболистите му в съблекалнята веднага след загубата от Виляреал е бил относително оптимистичен. Макар, че играчите са били „потънали“ след поражението, Зидан е останал положително настроен от по-добрата игра в сравнение с предишните мачове.

В момента в приоритетна цел на Реал Мадрид се превърна Купата на Краля и футболистите на Зидан ще съсредоточат силите си в предстоящите два мача срещу Леганес, в които „белия балет“ влиза в ролята на фаворит.

Зинедин Зидан се очаква да продължи с ротациите, но те няма да бъдат крайни, както в двубоите срещу Фуенлабрада и Нумансия.

Червената лампа свети за Зидан

16 разлики, които обясняват изоставането на Реал от Барселона

Статистиката: Реал е в невиждана криза