Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан определи изгонването на Дани Карвахал като ключов момент при загубата от Барселона с 0:3. Карвахал бе изгонен за игра с ръка в наказателното поле, за което бе отсъдена дузпа, от която Лионел Меси направи 2:0.

 "Започнахме добре, играта през първото полувреме бе равностойна. Изгонването на Карвахал бе ключов момент, но тези неща се случват във футбола. Тъкмо мислех да променя схемата на игра и дойде червеният картон. Червеният картон промени радикално мача и стана много по-трудно за нас.  През второто полувреме допуснахме много грешки. Защитавахме се лошо, а на такова ниво малките детайли решават мача. Доста болезнена загуба, но не смятаме да се предаваме. Това е футболът. Нищо още не е решено", коментира Зидан.

„Чувствата са лоши. Започнахме добре мача, първото полувреме бе равностойно и тази загуба боли. Много тежка загуба за нас, но това е футболът“, добави французинът.

„Трябва да починем добре през седмицата и да се върнем по-силни. Не трябва да се предаваме, Реал Мадрид никога не се предава, каквото и да се случва. Моментът е много турден. Мога да кажа, че не заслужавахме това, но футболът е таква игра“, продължи треньорът на Реал Мадрид.

„Във футбола е така. Когато печелиш, е много хубаво. Когато губиш, става трагично. Не смятам, че трябва да давам обяснения относно решението ми да оставя Иско на резервната скамейка. Аз съм треньорът и аз взимам решенията. Не мисля, че имаше спад в нашето представяне през второто полувреме. Вкараха ни първия гол след наша грешка и след това падна второто попадение и изговането на Карвахал. Това промени развоя на срещата. С 10 човека на терена и губейки с 0:2 е трудно. Мнението ми за Бензема винаги е едно и също. Винаги ще защитавам моите футболисти. Не трябва да променяме нищо. Трябва да се върнем по-силни отвсякога. Пътят е дълъг. Остават още много мачове, а се намираме в трудна ситуация. Реал Мадрид ще се върне по-силен“, каза още Зинедин Зидан.