Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че Алваро Мората ще започне в титулярния състав в предстоящото домакинство срещу Еспаньол на „Сантиаго Бернабеу“, което е в събота.

„Надявам се отново да получим необходимата подкрепа от трибуните на „Бернабеу“. Това е един плюс, че играем на нашия стадион, защото това ни дава много положителна енергия. Еспаньол е много добър отбор, който постига отлични резултати в последно време. Очаква ни много труден мач“, коментира Зидан.

„Бейл е с нас. Тренира и е в групата. Идеята е да му дадем минути, за да навлезе постепенно и да натрупа игрова практика. Той е важен футболисти и неговото завръщане е от ключово значение за нас. Радвам се, че разполагам с всички играчи и всички са здрави. За нас това е важно. Кристиано обича винаги да вкарва голове и дори да не отбележи в един мач това веднага поражда дискусии сред журналистите. Имаме достатъчно класни играчи, така че е нормално да направим ротации. Не искам Мората да си тръгва. Истината е, че има по-малко минути от Карим, но давам възможност на всички да играят. Това е домът на Алваро и той трябва да остане при нас. Той ще получи възможност да играе в мача срещу Еспаньол и ще намери място в титулярния състав. Карим се нуждае от малко почивка и мисля, че е точното време, за да я получи. Вече отново може да говорим за триото – ББК. Радвам се, че скоро и тримата ще могат да играят заедно“, добави френският треньор.

„ПСЖ постигна много добра победа срещу Барселона, но не трябва да забравяме, че предстои реванш. Знаем, че Барселона е много добър отбор. ПСЖ определно е един от фаворитите в Шампионската лига. Един резултат обаче нищо не означава, докато не се изиграе реваншът. За пример мога да дам, че ние загубихме от Волфсбург с 0:2, но на реванша успяхме да победим с 3:0“, каза още Зинедин Зидан.