Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е обявил пред играчите на отбора, че ще напусне след края на сезона, пише „Goal“. Според информацията 48-годишният специалист ще си тръгва независимо от това дали Реал ще спечели титлата в Ла Лига, тъй като се чувства емоционално и физически изтощен от напрежението. Той е обявил решението си още преди сблъсъка със Севиля (2:2).

Французинът се завърна начело на „лос бланкос“ през март 2019 година и изведе тима до титлата в Испания миналия сезон. В момента Реал е втори във временното класиране с изоставане от 2 точки зад Атлетико Мадрид. При оставащи два мача до края на сезона.

Очаква се 48-годишният Зидан да си вземе почивка, но не е изключено и да застане начело на Ювентус от следващия сезон.

Трима пък са кандидатите за негов наследник на „Сантиаго Бернабеу“. Легендата на Реал Раул е основният кандидат за заместник на французина. В момента той е начело на втория отбор на „кралете“.

Друг кандидат със сериозни шансове да оглави отбора е Масимилиано Алегри, който за последно води Ювентус, но от две години е без работата.

Третото име свързвано с треньорския пост в Реал Мадрид е това на Йоаким Льов, който ще напусне националния отбор на Германия след Европейското първенство през лятото.