Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан призова 19-годишният нападател на „белите" Винисиус да бъде търпелив, защото ще получи своя шанс. Младокът има само 4 мача като титуляр и 4 като резерва през този сезон, а освен това не попадна в групата за четири от последните шест мача на Реал, включително срещу Пари Сен Жермен в Шампионска лига.

"Винисиус няма да напуска. Вярно е, че не е играл много, но разполагаме с 26 играчи и той ще получи своя шанс. Сега не е неговият момент, но той може да дойде скоро", заяви Зидан на пресконференция преди гостуването на Депортиво Алавес от 15-ия кръг на Ла Лига.

„Това, което се промени е пристигането на Азар и Рогридо. Винисиус все така тренира усилено всеки ден, но проблемът е, че има и други играчи, трябва да направя избор. Той трябва да бъде готов, когато моментът настъпи", допълни френският специалист.

Зидан също така допълни, че контузията на Еден Азар не е сериозна, но не може да гарантира, че той ще се появи срещу Барселона на 18 декември в отложен мач. /БГНЕС