Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не спести комплиментите си по адрес на звездата на тима Кристиано Роналдо след победата с 6:3 над Жирона в мача от 29-ия кръг на Ла Лига. Португалецът допринесе най-много за трите точки, след като записа цели четири гола на сметката си, както и една асистенция, при попадението на Лукас Васкес.

Реал гази при безпощаден рецитал на хищника CR7

"Роналдо идва от друга галактика, истина е. Когато той се чувства добре, това е добре и за нас. Роналдо придава на тима отлична енергия. За нас е важно да получаваме позитивна енергия и да бъдем оптимистично настроени. Когато Роналдо е отпочинал, той се представя отлично. В края на сезона винаги е така", коментира Зидан.

"Целта ни е второто място в първенството. Кристиано изостава на три гола зад Меси (в надпреварата за наградата "Пичичи", б.р.), но се надявам да го задмине, защото това е важно за него, както и за нас. Ако той се чувства добре и отборът се чувства добре", допълни френският наставник.

Роналдо здраво погна Меси

"Навлизаме в добра форма в най-важната част от сезона и това не може да не ме радва. Жирона е опасен отбор, но да ни вкарат чак три гола...Трябва да приемем това като предупреждение преди Шампионската лига", заяви Зидан.