Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отказа да даде подробности относно планираните от него промени, които ще бъдат осъществени през летния трансферен прозорец. Французинът заяви, че има ясна представа за селекцията, която иска да направи, но не пожела да даде повече детайли.

„Прецакани сме от контузията на Одриосола, защото това е тежка травма. Той ще се оперира този следобед. Надявам се, че операцията ще премине добре и той бързо ще успее да се възстанови. Не мисля, че ще има възможност да играе повече през този сезон. Надявам се да бъде готов за следващия и да може да започне нормална подготовка“, коментира Зидан.

„Доволен съм видя Винисиус отново част от основния състав. Ние трябва да подходим с търпение към него. Той близо два месеца се възстановяваше от контузия и сега трябва да запазим спокойствие с него. Трябва да работим добре през следващата седмица и ден за ден ще преценяваме. Ще преценим кога ще се завърне в игра“, добави французинът.

„Винисиус е демонстрирал своите качества и е страхотен футболист. Той е само на 18 години и е бъдещето на Реал Мадрид. Аз съм много спокоен за него.“

„Няма да коментирам бъдещето на Бейл. Мислим единствено за мача срещу Атлетик Билбао.“

„Може да питате каквото искате. Не смятам да коментирам нищо, никакви имена. Ние сме тук, за да говорим за предстоящия мач. Трябва да се концентрираме върху това, което ни предстои. С ръководството на клуба водя разговори за профила на играчите, от които имаме нужда. Знам перфектно кои футболисти искам, но няма да кажа сега. Още повече преди предстоящия мач“, отговори Зидан на въпрос относно Мбапе и предстоящите трансфери.

„Знаем таланта, който Асенсио пиртежава. Той е много млад. Той е футболист на Реал Мадрид. Сезонът бе доста труден за всички, не само за него. Ще видим какво ще се случи с него и как ще прогресира той“, продължи треньорът на „кралете“.

„Не мога да кажа кои играчи не се продават. Мога да кажа единствено, че играчите, които имаме са най-добрите. Трябва да приемем, че това не е най-добрата година за Реал Мадрид и се нуждаем от промени. Няма да кажа нищо повече, защото утре ни предстои мач.“

„Не искам да коментирам какво мисля аз и какво мисли клуба“, каза Зидан на въпрос относно бъдещето на Куртоа и Кейлор Навас.

„Аз съм добре в края на този сезон. Мисля, че футболистите трябва да излязат и да дадат най-доброто, на което са способни. Ние винаги трябва да излизаме само и единствено с мисълта за победа. Остава ни още един месец до края на сезона и трябва да се представим максимално добре. Имаме добра енергия. Моята мисъл вече е съсредоточена върху следващата година“, продължи французинът.

„Вайехо заслужава да играе и ще получи своя шанс. Единственият проблем е, че той страда от разтежение. Сигурен съм, че до края на сезона ще мога да го използвам“, каза още Зинедин Зидан.