Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан направи подробен анализ на поредната грешна стъпка, която отборът му допусна в Ла Лига. При гостуването срещу Селта Виго в Ла Лига шампионът на Испания и Европа стигна само до 2:2, а главната причина според наставника е било слабото второ полувреме.

Две попадения на Гарет Бейл в рамките на 2 минути през първата част позволиха на Реал да направи пълен обрат от 0:1 до 2:1, а при този резултат в 72-ата минута звездата на домакините Яго Аспас пропусна дузпа, отразена от вратаря Кейлор Навас. Все пак 8 минути преди изтичането на редовното време Макси Гомес фиксира равенството, заради което Реал изостава вече на цели 16 точки зад лидера Барселона.

Реал Мадрид трупа още негативи, на минус 16 е от Барса

„Разковничето бе второто полувреме. Трябваше да играем и него”, коментира Зидан. „Мачът се играе 90 минути, а през първите 45 ние се представихме много добре, но не и през вторите.”

„Нужно е да анализираме нашата игра подробно. Допускаме много грешки, направихме много подаръци. Това обикновено не е проблем, но в този мач се случваше все във важните мигове, когато можехме да ги нараним. Трябва да опитваме да избягваме тези грешки и да играем по-постоянно.”

„Трябва да установим проблема, защото аз съм отговорен. Понякога играем отлични 90 минути, но напоследък не го правим. Вярно е, че Селта ни пресираше и ние не показахме обичайната си игра. Длъжни сме да имаме увереност в своите качества и възможности.”

Зидан: Нямам нужда от нов вратар в момента

„Футболът невинаги е такъв, какъвто човек смята. Понякога има трудности като нашите през второто полувреме. Не всичко в този мач беше лошо. Имахме възможности да вкараме трети гол, ала показахме неща, които не са типични за нас.”

„Посещението на Флорентино Перес в съблекалнята? Той наистина дойде при нас, но само за да повдигне морала на отбора, нищо повече.”

Зидан е ключът Азар да акостира в Реал Мадрид

„Спираме да говорим за титлата всеки уикенд. Ако продължим да губим точки, нямаме шанс. Трябва да караме мач за мач и да ги печелим”, добави Зизу.