Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не скри, че е притеснен за състоянието, в което се намира една от звездите в състава му – Гарет Бейл. Уелсецът напусна контузен през второто полувреме на двубоя от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен (2:1). Нападателят ще пропусне шампионатната среща с Спортинг Хихон и е под въпрос за реванша срещу баварците в турнира на богатите на 18 април и за Ел Класико срещу Барселона на 23 април.

Бейл изплаши здраво всички в Реал 

„Ще бъдем без Бейл срещу Хихон, а след това ще видим. Това, което е сигурно е, че има нещо. Има оток и не желаем да рискуваме с неговото състояние. Преценяваме ден за ден и не предприемаме никакви рискове. Ще видим във вторник как ще е. Вървим мач за мач. Не можем да мислим за друго. Очаквам след малко време да се върне в състава“, обясни угриженият Зидан.

Зидан потвърди: Бейл е контузен 

„Касае се за мускулна травма. Става дума за зона, в която той вече претърпя операция. Притеснен съм, защото не обичам да виждам играчите си контузени, особено в края на сезона. Няма да рискуваме обаче. Бейл няма да играе срещу Хихон, после ще преценяваме“, добави френският специалист.

„Самият Бейл не е загубил присъствие на духа. Той иска да е сред отбора. Но е наясно, че става дума за нещо сериозно. Ние трябва да сме спокойни и той е спокоен“, добави Зидан. 

Хихон посреща Реал Мадрид на 15 април от 17.15 часа.