Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан сподели, че Еден Азар е близо до завръщане в състава след проблемите с контузии, които го съпътсват от трансфера от Челси през миналото лято.

Мадридският колос стартира с равенство при визитата на Реал Сосиедад и труден успех в гостуването на Бетис новия сезон в Ла Лига, но френският специалист не смята, че тимът се нуждае от нови попълнения до края на трансферния прозорец. „Вече разполагаме с достатъчно футболисти, защо да добавяме нови? Вече е много трудно да изберем състав, защото всички играчи са много добри, така че защо да добавяме нови. Трансферният прозорец е отворен до 5 октомври, но аз съм много щастлив от това, с което разполагам. Този състав е мой и за мен той е най-добрият“, започна Зизу преди домакинството на Валядолид в сряда.

Зидан няма да разчита на германския полузащитник Тони Кроос за мача с „виолетовите“ и гостуването на Леванте в неделя, но сподели, че Еден Азар е близо до завръщане. Появиха се съмнения относно теглото на Азар, но Зидан отхвърли информациите, че белгийският нападател има непрофесионално отношение, след като пристигна в Реал от Челси за 100 млн. евро миналото лято и бе съпътстван от травми на глезена в дебютната си кампания на „Сантяго Бернабеу“.

„Не смятам, че той се държи непрофесионално, той просто имаше много голям проблем, който го притеснява от известно време. Това, което искаме, е той да не усеща повече дискомфорт отново, така че ще почакаме. Сезонът е дълъг и той иска да се върне обратно на терена при съотборниците си, така че да играе добре и да ни помогне. Той е близо, тренира редовно с нас и си връща формата“, завърши той. Поради реновацията на „Бернабеу“, Кралският клуб продължава да играе на тренировъчното си игрище, където спечели всички шест мача в края на миналия сезон.