Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан разполага с пълното доверие на клубния президент Флорентино Перес. Големият бос на европейския клубен шампион все още е уверен, че френският треньор има нужните качества, за да преведе отбора през кризата.

Серхио Рамос превзе Ла Лига по червени картони

„Лос бланкос” допусна никак немалък брой издънки от началото на сезона, за които свидетелстват 8-те точки пасив спрямо лидера Барселона в Ла Лига и 4-ото място във временното класиране. На всичкото отгоре мадридчани завършиха втори в групата си от Шампионската лига, което предполага по-тежък жребий за 1/8-финалите.

Перес: Имаме състав, който ни позволява да мечтаем

През уикенда Реал направи поредната грешна стъпка с нулево реми на „Сан Мамес” срещу Атлетик Билбао. Тимът изпусна златен шанс предвид равенството 2:2 между Барса и Селта Виго. Кристиано Роналдо и Карим Бензема отоново не впечатлиха в предни позиции, а Серхио Рамос бе изгонен за 19-и път в Примера дивисион, поставяйки абсолютен рекорд в това отношение. Дани Карвахал и Каземиро си изработиха 5-и жълти картони от началото на сезона и също отпадат от сметките за предстоящия двубой със Севиля.

BBC вече е минало свършено за Реал Мадрид

Това е първият грандиозен спад във формата на Реал, откакто Зидан пое отбора през януари 2016-а. Може би тъкмо този факт е навел Перес на мисълта, че французинът заслужава пълен кредит на доверие. „Имаме отбор, който ни позволява все така да мечтаем, и чудесен треньор в лицето на Зинедин Зидан, който постигна всичко с Реал Мадрид – отбора на сърцето му”, заяви босът пред „АС”.

„Зизу е един от нашите велики символи, една от най-големите икони, човек, който обединява ценностите и таланта да бъдеш лидер на един от най-силните състави в историята”, добави Перес.

През август Зидан подписа нов 3-годишен договор с Реал Мадрид, което значи, че е обвързан до юни 2020 година.