Бранителят на Реал Мадрид Марсело ще остане в испанския гранд и след края на този сезон, предават медиите на Иберийския полуостров. Това е станало факт след официалното завръщане на Зинедин Зидан начело на „кралския клуб”.

 Бразилският бранител прекарва един от най-трудните си сезони, откакто пристигна в Реал през 2007-а година, като 30-годишният бързак загуби титулярното си място за сметка на Серхио Регуилон под ръководството на Сантиаго Солари.

Именно кризата в игровите минути на Марсело отприщи желанието на италианския Ювентус да събере отново бразилеца с добрия му приятел – Кристиано Роналдо, в Торино, но изданията в Испания твърдят, че Зизу е провел разговор с Марсело, за да му потвърди, че той ще е ценен за клуба и през новия сезон.

Марсело стартира последния уикенд от първата минута за Реал срещу Селта Виго, а това бе третият му мач, в който записва пълни 90 минути в Ла Лига през 2019-а година.

Южноамериканецът има близо 500 срещи с екипа на „лос меренгес” във всички надпревари, като във визитката си има четири титли, две Купи на страната, както и четири трофея в Шампионската лига.