Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че „белите“ имат сили да спечелят Шампионската лига. Актуалният носител на трофея в най-престижната клубна надпревара на Стария континент, както действащ испански шампион се представя доста колебливо от началото на кампанията. „Кралете“ вървят четвърти в класирането на Ла Лига, а преди няколко дни отпаднаха на четвъртфиналите за Купата на Краля от Леганес.

Адско напрежение тегне върху обезверения Зизу

На 27 януари за Реал предстои гостуване на Валенсия на стадион „Местая“ в двубой от 21-ия кръг на шампионата. През февруари са битките с ПСЖ от осминафиналите в турнира на богатите.

„Ако моите послания не докосваха никого, щях да си тръгна от Мадрид още утре. Във футбола е така – има добри и лоши моменти. Това, което трябва да направя, е да променя ситуацията. Чувствам, че имам сили за това“, каза Зизу.

„Опитвам се да подхождам с ентусиазъм и да се подобрявам като треньор. Никой няма да ми отнеме желанието да работя. Вината не е на играчите. Има много неща, не са само резултатите“.

Зидан: Провалих се, но аз ще водя Реал срещу ПСЖ

„Проблемът ни за Купата бе, че не спечелихме мача с Леганес, при все, че бяхме взели първата среща. Може би не сме били пределно мотивирани. Аз съм единственият, който гледа позитивно на нещата. Не искам да ме защитавате. Това, което трябва да се прави, е да се повтаря, когато играем добре“.

„Убеден съм, че ще променим ситуацията. Играчите също са убедени…вече седмици наред казвам това. Можем да спечелим Шампионската лига и ще положим всички усилия“, продължи треньорът, който завоюва престижното отличие в двете предходни издания на надпреварата.

„Усещам подкрепа от страна на клуба и президента“.

Запитан дали има усещането, че посланията му не стигат до играчите, Зидан сподели: „Нямам такова чувство. Ако имах, щях да си тръгна от Мадрид. Футболистите изживяват трудни и щастливи моменти, и трябва да се изправят. Има лоши мигове в живота, но имам сили да променя това“.

Що се каса до това има ли начертан план за края на сезона, Зидан обясни: „Не, нямам, защото живея ден за ден. Може да имам договор за десет години, но да не послужи за нищо. Така че, ще видим какво ще се случи“.

През февруари за Кралския клуб предстоят два много важни мача от осминафиналите за Шампионската лига срещу ПСЖ.

„Не сме обсебени от тези предстоящи двубои. Остават ни 18 кръг в Ла Лига, по средата на сезона сме. Не бива да гледаме всичко на карта. Ще имаме и добри дни. Винаги казвам – имам късмет, че съм тук“, коментира френският специалист.

„Не съм щастлив, когато ме критикуват, но трябва да приемаме и по-неприятните неща, когато дойдат. Аз знам, че никой няма да ми попречи да върша работата си и че това ще се промени. Размишлявам върху това, какво може да се направи, за да променим хода на събитията. Концентриран съм в тази насока“, продължи Зидан.

„Не мога да дам уверение, че ще бъдем на финала в Киев на Шампионската лига, но виждам в играчите ми желание. Когато приключи мач като този с Леганес, не е лесно. После обаче следват тренировките и там вече започвам да виждам нещата по-позитивни“, допълни изявлението си Зидан.