Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че е подготвен за мига, в който приказката му в Кралския клуб ще приключи. Френският специалист взе наградата за най-добър треньор за 2017 година, като не подмина и този факт.

Зизу пое Реал Мадрид в началото на 2016 година, като от момента, в който бе назначен спечели в две поредни издания Шампионската лига, на два пъти Суперкупата на Европа, една титла в Ла Лига, една Суперкупа на Испания и веднъж ликува в Световното клубно първенство.

Не просто треньор - цифрите за тихия пълководец на Реал

„Не знам дали съм бил подготвен за тази награда. При всички случаи бе мое желание, желание да продължа да правя това, което ми харесва и да се опитвам да раста в занаята, в треньорската професия, която не е никак лесна. Радвам се, че съм тук за втора поредна година и съм доволен, че това ми се случва като наставник“, започна Зидан.

Запитан за спомените от изминалия сезон, Зидан обясни: „Прекрасни са. Но ако трябва да си избера трофей, бих предпочел този от Ла Лига, заради дългия път, който изминахме. Испанската Примера е доста сложна“.

Що се касае до това дали е мислил за момента, в който нещата ще тръгнат в по-негативна посока, Зизу сподели: „Разбира се. В кариерата, в живота, през футболния сезон има възходи и спадове. Ако си отдолу, трябва да знаеш как да се изправиш. Когато си отгоре, трябва да се постараеш да останеш максимално дълго време там. Но съм наясно, че един ден и моята приказка ще отмине. Подготвен съм за това. Засега се наслаждавам на хубавите мигове, които преживявам в клуба“.