Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че следващата кампания най-важна и основна цел за Кралския клуб ще бъде Ла Лига. Специалистът говори на традиционния брифинг преди гостуването на Хетафе.

Срещата е на 25 април (четвъртък) от 22:30 часа.

„Предстои ни сложен мач. Това, което искам от отбора ми е висока интензивност срещу тим, който стои много добре на терена. Бяхме по-добре след последния мач и физически сме на добро ниво“, започна Зидан.

Зидан е решил - продава Куртоа

Запитан за възможността под рамката да застане Тибо Куртоа, Зидан каза: „Ще видим. Той е готов и е на разположение на тима“.

А за това каква ще е съдбата на Куртоа и Кейлор Навас, Зизу обясни: „Това, което би ми харесало, няма да го споделя. Понякога става точно обратното на това, което ми харесва. Това е тема, която вълнува пресата, но не е моментът да коментираме“.

„Куртоа и Навас имат договори с Реал Мадрид. Оттам насетне, решенията ги взимам аз. Отговорността е моя. Но не е сега моментът за тези разговори. Ще видите кой ще игра в последните мачове“.

Зидан изготвил списък с играчите, които си тръгват 

„Няма някаква специална причина Барселона да доминира в Ла Лига. Това, което мога да споделя, е че следващия сезон ще се постараем да започнем в Примера по възможно най-добрия начин. Ла Лига се решава постепенно. Много е важна предсезонната подготовка. Ще направим нужното да започнем силно, защото след това ще ни е много сложно. През следващата кампания Ла Лига трябва да бъде основната ни цел, сигурно. Винаги съм казвал, че за мен най-важна е борбата в Ла Лига. Ние имаме 33 шампионски титли. Барселона колко има? В последните години каталунците се справят добре. Трябва да им го признаем и да ги поздравим. От историческа гледна точка обаче Реал има голямо превъзходство. Вярно е, че Барса се справя по-добре напоследък, но ние трябва да променим това“, обясни още Зидан.