Началото на кариерата на Каземиро в Реал Мадрид при Зинедин Зидан не бе лесно за бразилеца. Един от примерите за позицията „дефанзивен халф” в модерния и актуален футбол бе резерва. 27-годишният Касе призна, че е имал сериозни опасения за своите игрови минути, след като Зидан пое кормилото на „лос меренгес”, след като Рафаел Бенитес бе отпратен безславно от „Сантиаго Бернабеу”.

Венгер за Реал: Тепърва ще открият истинския Еден Азар

„Не ме интересува дали е 12-ата или 90-ата минута. Винаги гоня топката до последен дъх и сигнал”, признава Каземиро, цитиран от испанския медиен гигант - AS. Иначе иберийската медия е цитирала предаване на Хорхе Валдано, което се излъчва по испанска телевизия, а цялото интервю с бразилеца ще се появи на 15-и октомври.

Куртоа отрече, че страда от паник атаки

„Помня, когато Зизу дойде, че не играх в първите пет срещи за Реал Мадрид. Тогава си казах – какво става? Не може да е нормално, тъй като той говори с мен много добре. Отидох до офиса на Зидан и му казах – Тренер, януари сме, а аз искам по-сериозна роля в клуба. Искам да играя, а той ми отговори нещо, което никога няма да забравя.

„Касе, трябва да се успокоиш. Когато започнеш да играеш, никога няма да спреш да го правиш”.

Реал праща официална оферта за Ериксен през януари

През първите два месеца от 2017-а година, в първите девет мача на Зидан, Каземиро игра 21 минути – 20 срещу Еспаньол на 31-и януари и една минута срещу Рома в Шампионската лига. През март бразилецът започна да влиза в титулярния състави, както Зизу предположи, и той стана безценен избор в тази зона на терена за 13-кратния европейски шампион. Досега той има 123 мача, а 113 са като титуляр, калкулирайки 10,024 минути.