Макар да е само от една година в Реал Мадрид и от сравнително скоро да се утвърди като изгряваща звезда, нападателят Винисиус Жуниор изглежда вече е разтресен от звездоманията. Поне това си личи от желанията му за нов договор с европейския клубен шампион. 

Според Don Balon, той вече е отправил искане към ръководството за преподписване, а някои от клаузите, за които настоява, са доста странни на пръв поглед. И за тях би могъл да се бори по-скоро някой утвърден футболист, а не изгряваща звезда. 

Изданието твърди, че той е поискал годишна заплата от 10 млн. евро след данъци, което би го направило един от най-добре платените играчи на "Сантиаго Бернабеу", макар че едва е навършил пълнолетие и е от по-малко от година в състава. 

Освен това, той искал да има клауза за задължителен минимум от минути, в които да бъде пускан на терена. Така се надява да си бетонира мястото в състава, което сега се налага да дели с имена като Гарет Бейл и Марко Асенсио. 

Нахаканият младок искал също така да има и определени бонуси, свързани с представянето му, които да се добавят към вече баснословните му искания за заплата. Какви точно са тези премии, все още не се разкрива. Но определено Винисиус иска да стане твърде богат твърде млад.