Реал Мадрид се провали у дома срещу Алавес, допускайки домакинска загуба с 1:2 в мач от 11-ия кръг на Примера дивисион. Каземиро (86) се разписа за домакините, головете за гостите вкараха Лукар Перес (6-дузпа) и Хоселу (49). Звездата на Белия балет Еден Азар получи контузия още преди почивката и бе заменен.
 
За шампионите това бе трети пореден двубой без победа, след като в предишните отборът падна с 1:4 от Валенсия и завърши наравно 1:1 с Виляреал. Баските пък вече пети мач не познават вкуса на загубата - имат две победи и три равенства.

Реал Мадрид Алавес

 
Гостите влязоха със самочувствие в мача и поведоха още в 6-ата минута. Лукас Перес центрира от корнер и Виктор Лагуардия засече топката с глава. Ударът му беше блокиран от Начо, но с цената на игра с ръка и реферът Адриан Кордеро Вега посочи бялата точка. Лукас Перес не трепна и откри резултата на стадион "Алфредо ди Стефано".

Играчите на Зинедин Зидан реагираха с няколко опита за изравняване. В 16-ата минута Мариано скочи най-високо, но ударът му с глава беше отразен от вратаря. Пет минути по-късно брилянтен пробив на Еден Азар завърши с хубав удар, но стражът на Алавес се намеси по фантастичен начин.

Изненадващо Алавес можеше да удвои в 25-ата минута и само отличният рефлекс на Тибо Куртоа запази резултата. Лукас Перес шутира силно в десния ъгъл, но белгийският страж изби в корнер.
 
Тъмните облаци над Реал се сгъстиха в 28-ата минута, когато Еден Азар получи контузия и бе сменен от Родриго.
 
Невероятно спасяване на Фернандо Пачеко в 39-ата минута запази аванса на гостите. Тони Кроос стигна първи до отбитата топка и шутира в долния десен ъгъл. Вратарят на Алавес обаче се разтегна и изби в ъглов удар. Той имаше и още една отлична проява до почивката, отразявайки опасен удар на Мариано.
 
Домакините бяха шокирани още в началото на второто полувреме и в основата беше грешка на Тибо Куртоа. Той се затрудни с върната към него топка и я подаде в краката на Хоселу, който с удар извън наказателното поле направи 0:2.

В 54-ата минута отново вратарят на гостите бе във фокуса на вниманието с поредната си фамозна изява. Тони Кроос шутира от границите на наказателното поле, но Пачеко не позволи топката да влезе във вратата му. 

Лукас Перес можеше да направи резила на Реал пълен в 63-ата минута, но Тибо Куртоа изби.
 
Резервата Родриго пропиля златна възможност да върне надеждите на Белия балет в 73-ата минута. Той се освободи от пазача си в наказателното поле, само за да шутира малко встрани от лявата греда.
 
Това направи Каземиро в 86-ата минута, когато довкара отбита от вратаря топка след удар на Винисиус за 1:2. Иско пропусна да донесе точката на Реал дълбоко в добавеното време на мача, когато топката срещна гредата след негов удар от дистанция.

РЕАЛ МАДРИД - АЛАВЕС 1:2

0:1 Лукас Перес (6-дузпа)
0:2 Хоселу (49)
1:2 Каземиро (86)
 
РЕАЛ МАДРИД (4-3-2-1):Тибо Куртоа - Лукас Васкес, Марсело, Рафаел Варан, Начо - Тони Кроос, Каземиро, Лука Модрич - Еден Азар, Марко Асенсио - Мариано Диас 
Треньор Зинедин Зидан
АЛАВЕС (3-5-2): Фернандо Пачеко - Флориан Лежюн, Рубен Дуарте, Виктор Лагуардия - Шимо Наваро, Хота Пелетейро, Едгар Мендес, Родриго Баталия, Томас Пина - Хоселу, Лукас Перес
Треньор Пабло Мачин