Реал Сосиедад взе първата си победа за новия сезон, като разби на пух и прах звездния Реал Мадрид с 4:2.

Без Кристиано Роналдо, Реал не приличаше на нищо близко до европейски клубен шампион, и Сосиедад бе пълен господар на терена.

Реал поведе с 2:0 на "Аноета", само за да види как домакините вкарват четири поредни гола, за пълен обрат, и пълен разгром.

Защитата на "белия балет", в този мач облечен в розово, на практика не свърши нищо в двубоя, макар че Серхио Рамос бе по-остър от централния нападател Карим Бензема през цялото време.

Иначе Серхио Рамос откри откри резултата в петата минута, след центриране на Тони Кроос от корнер. Гарет Бейл покачи на 2:0 в 12-та минута, като бе намерен добре от Лука Модрич.

Реал продължи да атакува, и на два-три пъти можеше да увеличи още аванса си, но така и не намери път към вратата на Зубикарай.

В 27-та минута Реал Сосиедад имаше страхотна атака, и бившият играч на Реал Мадрид Естебан Гранеро стреля мощно, а само Рамос се оказа последна преграда между топката и вратата.

В 35-та минута нямаше кой вече да помогне на Икер Касияс, и Иниго Мартинес намали изоставането, след като засече центриране от корнер на близката греда. Сосиедад нанесе втори удар в 41-та минута, след ужасна грешка на защитата на Реал Мадрид. Давид Зурутуза бе точен, след отлична атака на домакините, разнищила розовата отбрана.

Отново Зурутуза бе точен в 65-та минута, след като Шаби Прието проби добре и намери своя съотборник на точната позиция, за да матира отново Серхио Рамос и компания в защита.

Мадридчани бяха отчайващи, и падението им в отбрана се отрази и на настроението за атака, което тотално отсъстваше. Епизодични опити на Хамес и Бейл изчерпваха почти всичко интересно, а Карим Бензема отправи първи удар към вратата едва в края на срещата.

Реал тотално капитулира в 75-та минута, след като пак и пак статичните защитници на мадридчани останаха на място, за да може Карлос Вела да бъде намерен от корнер, и да направи 4:2.

Кедира и Хамес опитаха в заключителния четвърт час поне да намалят срамното изоставане, и тежестта на получените четири гола, но Реал нямаше никакви отговори в нападение, и трябваше да си тръгне с наведена глава от Сан Себастиан.

В другия мач по същото време, Депортиво Ла Коруня и Райо Валекано завършиха 2:2.