Четирима играчи скоро ще сменят клубната си принадлежност и няма да имат честта да се наричат футболисти на Реал Мадрид. Според вестник "Ас", клубът е в напреднала фаза по преговорите за изходящите сделки, касаещи Лукас Васкес, Дани Себайос, Мартин Йодегаард и Борха Майорал. 

Най-близо до изхода е Васкес. Към него има интерес от Арсенал, ПСЖ и Байерн, които са готови да платят исканата от "белите" цена. А тя е 32 млн. евро твърда сума, плюс още 3 млн. евро във вид на бонуси. Най-близо до сделка изглеждат "артилеристите", защото желанието на самия играч е да носи техния екип. 

Отново към Северен Лондон, но към Тотнъм, е на път да поеме Себайос. Преговорите и за неговото откупуване са в напреднала фаза и се очаква да приключат в самото начало на следващата седмица. Все още не се съобщава сумата, за която "шпорите" ще го ангажират. 

Колкото до Йодегаард и Майорал, те се очаква да поемат към Реал Сосиедад. От целия този квартет единствено Майорал ще има опция скоро да се завърне на "Сантиаго Бернабеу", защото в договора му ще има клауза мадридчани да го откупят обратно срещу по-висока сума в рамките на два сезона. 

Реал вече се раздели с трима играчи. Това са Матео Ковачич, който премина в Челси за 45 млн. евро, Маркос Йоренте, отишъл в Атлетико Мадрид за 30 млн. евро, както и Раул де Томас, подписал с Бенфика срещу 20 млн. евро. Зинедин Зидан иска да продаде минимум 15 футболисти.