Реал Мадрид отложи с един месец срока за избор на строителната компания, която ще се наема с реконструирането на стадион „Сантиаго Бернабеу“, съобщава финансовия вестник „Expansión“.

Строителните компании, които проявяват интерес трябваше да представят своите проекти до 15 февруари, но срокът бе удължен с един месец.

Към момента четири компании се интересуват от възможността да реконструират стадиона.

Отлагането е мотивирано от трудностите, с които се сблъскват компаниите, които се интересуват от подготовката на своите предложения, за да отговарят на финансовите изисквания на Реал Мадрид.

Работата по реконструкцията на „Сантиаго Бернабеу“ трябва да бъде завършена до 2023 година без да спира през сезоните, което добавя по-голяма сложност от към сроковете и се ограничава до бюджет от около 500 милиона евро.

Желанието на Реал Мадрид е строителните работи да започнат още това лято.

Миналата седмица „El Confidencial“ публикува, че Реал Мадрид е затворил финансирането на 575 милиона евро, които са предвидени за проекта за реконструкция на „Сантиаго Бернабеу“ с кредит от амерканските банки Мерил Линч и ДжейПи Морган. Във финансирането също така ще участват Бака Сантандер и КайшаБанк.

Реформата на „Бернабеу“ ще засегне главно външния образ на стадиона на Реал Мадрид. Трибуните едва ли ще бъдат докоснати, въпреки че капацитетът от една страна ще бъде увеличен с 3000 нови места, а капацитетът на ВИП сектора ще се увеличи с още 2000 места.

Основата новост ще бъде в прибиращия се покрив. Стадионът може да бъде изцяло покрит само за четвърт час.