Спортно-техническото ръководство на Реал Мадрид се е спряло на трима футболисти от Ла Лига, които могат да решат проблемите на старши треньора Зинедин Зидан за позицията ляв бек, разкрива „Marca“. Вариантите, до които са се ограничили от „белия балет“ са Юри Берчиче от Реал Сосиедад, Аарон Мартин Карикол от Еспаньол и Тео Ернандес от Атлетико Мадрид.

Най-трудно осъществима изглежда сделка с Атлетико Мадрид за Тео Ернандес, тъй като футболистът има договор с „дюшекчиите“ до лятото на 2021 година. Освобождаващата клауза, която е записана в контракта му е от 24 милиона евро и може да накара Реал Мадрид да задейства неговото привличане.

27-годишният Берчиче е баск и в Ла Лига е играл само за Сосиедад.

Аарон Карикол все още няма 20 години и едно от откритията на шампионата досега. Юношата на Еспаньол кара едва първата си кампания в големия футбол.

В договорите и на двамата има откупни клаузи от по 30 милиона евро, но тази на Аарон Мартин Карикол автоматично ще нарасне до 40 милиона евро през 2018 г.

Интерес към Юри Берчиче проявява Манчестър Сити.

На "Бернабеу" предпочитат юношата си Маркос Алонсо, който сега е в Челси, но този трансфер изглежда неосъществим. От списъка пък е отпаднал Рикардо Родригес от Волфсбург.

Фабио Коентрао е обвързан с Реал Мадрид до 2019 г., но се очаква да напусне през лятото.