Отборът на Реал Мадрид се доближи само на точка от Барселона на върха в класирането в Примера дивисион след погром над Леванте. „Кралете“ не срещнаха никакви проблеми в днешния си сблъсък и се наложиха категорично с 5:0, а звездата на тима Кристиано Роналдо вкара две от попаденията. Другите три бяха дело на Хавиер Ернандес, Хамес Родригес и Иско.

Двубоят във Валенсия започна с превес за гостите, които стигнаха до дузпа още в 13-ата минута, когато Хуанфран извърши нарушение в наказателното поле. Кристиано Роналдо нямаше проблем да се разпише от бялата точка за 1:0.

Няколко минути преди почивката Хавиер Ернандес се възползва отлично от центриране на Родригес отдясно и с глава увеличи преднината на своите.

През втората част гостите продължиха да диктуват темпото на терена и логично стигнаха до нови три гола. В 61-ата минута след отлична контраатака и последвал самостоятелен пробив на Кристиано Роналдо, преднината на „белите“ стана класическа.

Само пет минути по-късно Хамес овенча добрата си игра също с гол. Той бе изведен отлично от Тони Кроос фронтално срещу вратаря и не срещна никакви трудности да се разпише за 4:0. Крайното 5:0 оформи Иско осем минути преди края с прекрасен удар от около 23 метра.

След успеха си днес Реал събра актив от 18 точки, една по-малко от Барселона, който е лидер. „Каталунците“ срещат Ейбар по-късно тази вечер.