Отборът на Реал Мадрид победи Гранада с 4:2 в домакински мач от осмия кръг на Ла Лига. "Кралския клуб" пропиля аванс от три гола, след като допусна ... Резултатът бе открит от Карим Бензема още във 2-рата минута, а Еден Азар удвои в края на първата част. 

Срещата на "Сантиаго Бернабеу"  започна с ранен гол във вратата на гостите. След по-малко от две минути игра Гарет Бейл направи превъзходно извеждащо подаване към Карим Бензема, който излезе сам срещу вратаря и откри резултата. Секунди по-рано обаче футболистите на Гранада протестираха за игра с ръка на Серхио Рамос, което ги разконцентрира. 

В 11-ата минута Дани Карвахал се включи отляво и стреля със силния си десен крак, но вратарят Руи Силва успя да реагира и изби.

В 16-ата се откри ново голово положение пред вратата на "червено-белите". Защитата не бе подготвена за центрирането на Бензема и остави Федерико Валверде абсолютно сам. Аржентинският халф стреля с глава от десет метра, но вратарят Силва плонжира и улови.

В 24-ата Рамос стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в стената, заблуди вратаря и премина покрай гредата за корнер. Две минути по-късно съдията Хайме Латре пусна добър авантаж, получи се страхотна скоростна акция за Реал и отново Карвахал се оказа на стрелкова позиция. Защитникът получи топката по земя около точката на дузпата, а вратарят изби с крак след ниския удар.

Десет минути по-късно Тони Кроос бе принудително заменен от Лука Модрич, след като се контузи.

В добавеното време на първата част Валверде на два пъти отне топката, възползвайки се от несполучлив опит за изнасяне на топката. Халфът подаде към Еден Азар, който удвои преднината на "кралския клуб" с удар от 16 метра. 

В 61-ата Модрич направи резултата 3:0, след като реализира брилянтен гол. Носителят на “Златната топка” отправи мощен удар от 25 метра и изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Силва. 
 
В 67-ата Алваро Одриосола върна топката на крак към Ареола, който я задържа прекалено дълго и бе притиснат. В опита си да изрита топката, Ареола изрита крака на Дарвин Мачис, за което съдията на двубоя отсъди дузпа. Минута по-късно Марвин реализира от бялата точка с хубав изстрел до гредата и направи резултата 3:1. 

Десет минути след това мадридчани допуснаха и втори гол. След изпълнение на корнер топката бе продължена от първа греда и Домингос Дуарте протегна крак, за да се разпише във вратата на Ареола.

В добавеното време Хамес Родригес се озова на обещаваща позиция, достигайки до брилянтен пас, и изстреля топката в десния ъгъл на вратата, за да оформи крайното 4:2.

След победата отборът на Реал Мадрид се намира на първа позиция в класирането с актив от 18 точки, а Гранада е втори с 4 точки по-малко.