Реал Мадрид доста криволичеше по време на лятната си подготовка и имаше много тежки моменти, а специалистите предричаха мрачен старт на сезона за тима на Зинедин Зидан. Но "белите" тръгнаха с убедителна победа на старта на кампанията в Примера дивисион и смълчаха Селта във Виго с 3:1. 

Карим Бензема откри головото шоу на "Балаидос" с ранен гол, но малко след почивката Лука Модрич си изкара директен червен картон и сякаш домакините получиха своя шанс. Но не би. Пет минути след изгонването на хърватина Тони Кроос удвои и удави порива на Селта. 

Впоследствие в края Лукас Васкес оформи класиката в полза на Реал, но тя не се задържа като краен резултат, защото в продължението на мача Икер Лосада оформи крайния резултат и поне спаси малко от честта на тима си с почетно попадение. 

Интересното е, че титуляр за мадридчани започна низвергнатият Гарет Бейл, който беше на малка крачка от напускане през лятото. И уелсецът бързо се отблагодари за доверието. В 12-та минута той направи страхотен пробив, навърза защитник на Селта и пусна пронизващ пас за Карим Бензема, който със силен шут откри резултата - 1:0. 

Това ранно попадение успокои "белите" и те заиграха своя футбол през останалата част от полувремето. Те имаха доста ситуации и да удвоят, но направиха куп пропуски. В 36-та минута Лука Модрич беше близо до попадението, но ударът му от границата на наказателното поле беше спасен с мъка от вратаря. 

Гарет Бейл можеше да ознаменува титулярното си място и с гол точно преди почивката, но мощният му удар от дистанция отиваше до дясната греда, където вратарят се намеси великолепно и със страхотна намеса опази интригата. 

В продължението на първата част домакините стигнаха до попадение. Браис Мендес беше точен след пас на Яго Аспас, но реферите прегледаха ситуацията с ВАР и прецениха, че е имало игра с ръка и не зачетоха попадението. Така почивката дойде при гол аванс за гостите. 

Яго Аспас можеше да изравни веднага след подновяването на играта, но Тибо Куртоа спаси. Така се стигна до момента в 56-та минута, който можеше да се окаже ключов за изхода. Тогава Лука Модрич можеше да счупи глезена на Денис Суарес, реферите прегледаха ситуацията с ВАР и посочиха директно пътя към съблекалнята за хърватина. 

Селта се вдигна да изравнява, но бързо мераците му бяха попарени. В 61-та минута при една постепенна атака Марсело пусна една топка за Тони Кроос на около 30 метра от голлинията и мощният изстрел на германеца се озова почти в сглобката - 2:0. 

Това обезсърчи домакините и те бяха бледа сянка на самите себе си. Все пак Яго Аспас можеше да намали в 73-та минута, но изстрелът му от дистанция мина на сантиметри от лявата греда. Всичко приключи окончателно минути по-късно. 

В 80-та минута грешка в защитата на Селта позволи на Карим Бензема да покаже класа и след прекрасен финт да подаде на Лукас Васкес сам срещу вратаря. Изстрелът му беше безпощаден, а резултатът набъбна на 3:0. 

Все пак в първата минута на продължението Папе Шейх намери Икер Лосада в наказателното поле и неговият удар преодоля Тибо Куртоа за крайното 1:3. Но този почетен гол беше само малко утешение за феновете на "Балаидос". 

С този успех Реал отговори на грешката на шампиона Барселона в първия кръг, който загуби с 0:1 в гостуването на "Сан Мамес" на Атлетик Билбао и даде заявка за титлата 37 кръга преди края с три точки аванс пред каталунците.