Само за шест години Кристиано Роналдо постигна това, за което на Раул Гонсалес му трябваха 16. А именно да отбележи над 228 гола в Ла Лига за Реал Мадрид, с което да стане най-добрият реализатор в историята на "белите" в испанския шампионат. 

Само за едно полувреме португалецът наниза хеттрик във вратата Еспаньол, а тимът му поведе с 4:0. Роналдо асистира и за четвъртото попадение, което беше дело на Карим Бензема. След почивката наниза и още два. 

Третото попадение на звездата на Реал падна в 20-та минута, а той оформи хеттрика си само за 13 минути. В момента, в който той реализира гола, в Испания го обявиха за новия най-добър реализатор на мадридчани в Примера дивисион, защото е постигнал попаденията си само в 202 мача, докато на Раул са му трябвали цели 550. 

В крайна сметка след приключването на двубоя сметката му набъбна на 230 гола и еднолично оглави класацията, като няма изгледи скоро да бъде изместен от там. 

С петте си попадения в този мач Роналдо изравни и големия си съперник от Барселона Лео Меси. Той вече има 32 хеттрика във всички турнири, колкото има и аржентинецът. Трети в тази класация е Телмо Сара с 31.