Треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари коментира ремито с Виляреал (2:2) от 17-ия кръг на Ла Лига. Специалистът отново засегна и темата за Иско, който се появи като резерва през втората част.

Както е известно, има твърдения, че съществува напрежение в отношенията между наставник и играч. Има слухове и че бъдещето на халфа в Кралския клуб е несигурно.

„Равенството дойде в резултат на комбинацията на две неща – тяхната преса и това, че ние загубихме терен. Те играеха изнесени напред, а след принудителната смяна на Гарет Бейл, ни липсваше дълбочина. Когато се развие такъв сценарий в мача, рискуваш да завършиш наравно. Всичко бе в нашите ръце, шансове имаше пред Бензема, Лукас и Марсело. Ние ще продължим да се борим. Смятам, че можеше и да победим“, анализира Солари равенството срещу Виляреал.

Срещата между „жълтата подводница“ и „белия балет“ бе отложена за след Нова година заради участието на Реал на Световното клубно първенство.

„Виляреал пресираше повече. Играеше у дома си и имаше нужда от точки“.

Сантиаго Солари

източник: БГНЕС

В началото на второто полувреме Гарет Бейл получи травма и се наложи да бъде заменен принудително от Иско.

„При Бейл става дума за пренатоварване и нямаше как да продължи“, обясни Солари.

„Замених Лука Модрич по-рано, защото по-рано бе повален от грипа. Той даде всичко необходимо и сме му благодарни. Направи голям мач. Смяната му бе планирана“, подчерта Солари.

„Не ме питате за Иско?, той се представи на ниво. Голям футболист, част от Мадрид. Всички заслужават уважение. Направи силна втора част“, заяви специалистът, за когото се твърди, че има „тъкания“ с халфа.