Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари взе отношение по сагата със Серхио Рамос, спрямо когото УЕФА започна разследване. Всичко тръгна от изказване на бранителя, с което той наведе, че умишлено си е изкарал жълт картон срещу Аякс (2:1) и така ще пропусне реванша на 5 март.

Според на Солари въпросът към капитана на „белите“ е бил коварен и не се нае да коментира очакват ли на „Сантиаго Бернабеу“ по-сурова санкция. Както е известно,  Европейската футболна централа не толерира подобни постъпки на футболистите и ако се докаже вината на Рамос е възможно наказанието да бъде вместо един – за два двубоя.

„Всички сме много добре. Ние сме очаровани от това, че можем да се състезаваме. Намираме се в много благоприятен етап от сезона. Всички сме обединени, а целта е печелим“, започна Солари.

Рамос се оплете в лъжите си

На питане справедливо ли е играчите, които умишлено си изкарват картони да бъдат санкционирани, специалистът обясни: „Не съм аз човекът, който определя правилата. Не мога да говоря и за спекулациите какво може да се случи.    При цялото ми уважение, Серхио вече коментира въпроса, той даде съответни обяснения. Въпросът бе коварен. Вие също си имате своите методи и оръжия.  Ние сме концентрирани изцяло върху следващия ни мач. Не разсъждаваме върху това какво може да се случи в бъдеще. Интересува ме мачът с Жирона и след това Леванте. Ситуацията в Амстердам може да бъде обяснена сама по себе си“.

„Мерихме сили с Жирона два пъти в много кратък период от време. Те играят при много специфична схема. Ще е труден мач“,  коментира съперника Солари.  

По-рано през седмицата треньорите на Барселона и Атлетико Мадрид -  Ернесто Валверде и Диего Симеоне –  подновиха договорите си. Темата бе засегната и по време на пресконференцията на Солари, като той обясни:

„Радвам се за моите колеги. Но ние сме концентрирани върху настоящето. Отборът работи много. Аз подписах до 2021 година съвсем скоро. Ние гледаме ден за ден“, сподели още треньорът.

Рамос: Аз съм най-големият защитник на ВАР