Треньорската смяна е тема №1 в Реал Мадрид след шокиращата загуба от Шахтьор Донецк с 2:3 в Шампионската лига, пише Ас.
След триумфа в Ла Лига миналия сезон, мястото на Зинедин Зидан изглеждаше бетонирано, но двата домакински провала на старта на сезона накарали ръководството на клуба да се огледа за нов треньор. В предишния кръг на Примера дивисион Белия балет падна с 0:1 у дома от Кадис. 
 
В момента Реал Мадрид вижда две алтернативи на Зидан - бившият старши треньор на Тотнъм Маурисио Почетино и бившият нападател на Реал Мадрид - Раул, който сега оглавява младежкия отбор на Белия балет.
 
Президентът Флорентино Перес, който настояваше за завръщането на Раул в клуба, го вижда като идеален кандидат за старши треньор на отбора, но мнозина се съмняват, че 43-годишният испанец е готов за такава голяма стъпка в момента.
 
Почетино, от друга страна, е без отбор от доста време и наистина иска да се върне на работа. Проблемът е, че аржентинецът най-вероятно ще настоява за по-дълъг срок на  договора, за да се чувства защитен.
 
Само след два дни обаче Зидан има възможност да си върне доверието на Флорентино Перес - в събота, 24 октомври, Реал Мадрид гостува на Барселона в големия мач на Ла Лига. Евентуална победа със сигурност ще накара шефовете на Белия балет да забравят за треньорска смяна.