Бившият наставник на Реал Мадрид Хорхе Валдано коментира ситуацията с футболиста на „белите“ Гарет Бейл. Валдано изрази мнение, че уелският национал не попада в приоритетите на наставника на тима Зинедин Зидан. 

Слуховете са, че Бейл ще си тръгне от „Сантиаго Бернабеу“ след края на сезона. Твърди се, че ако не се намери тим, който да откупи правата му, ще бъде преотстъпен.

„Хората очакват Бейл да изпълни това, което им обещаваше, но никога не направи. Трябва да сме честни и да кажем, че част от очакванията се сбъднаха – говоря като спечелени трофеи, но гледайки неговото представяне, като постоянство, има още какво да се желае“, каза Валдано, цитиран от AS.

„Погледнато всякак, ако Мадрид иска да задържи Бейл, ще трябва да е титуляр. Приоритетите на Зидан обаче са други. Той иска да пробва играчи за следващия сезон“.

„Само Зидан може да поеме отбора в такъв момент. С голям кредит на доверие. Има ясни идеи за следващия сезон. Вчера коментирах за промяната в системата на игра“, каза още Валдано.

Бейл се включи в последната среща на Кралския клуб като резерва. Той се появи на терена срещу Атлетик Билбао (3:0) в 70-ата минута, като замени Лукас.

Бейл е част от „белия балет“ от 2013 година. Тогава направи трансфер от Тотнъм, а тиражираната сума е 100 милиона евро.