Реал Мадрид стана крал на Европа за 13-и път през този май, надвивайки на финала в Шампионската лига Ливърпул с 3:1. Мачът ще се помни дълго заради две скандални грешки на стража на мърсисайдци Лорис Кариус, след като буквално „подари” топката в краката на Карим Бензема за 1:0, а при 2:1 за „кралския клуб” Гарет Бейл стреля от дистанция, а Кариус боксира топката в собствената си врата, за да оформи крайното 3:1 в Киев.

В нощта на сряда Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед се срещнаха в приятелска среща в Маями, в която англичаните надвиха с 2:1 европейския шампион, но халфът на Реал Мадрид Марко Асенсио не пропусна да избъзика стража на Юнайтед Давид Де Хеа за изявите му с екипа на Испания на Мондиал 2018.

Асенсио и Де Хеа бяха част от състава на Ла Роха, който отпадна на осминафинал от домакина Русия, а Де Хеа се прочу на Световното с комичен гол в собствената си врата срещу Португалия (3:3). Вратарят не успя да отрази наглед рутинен удар на Кристиано Роналдо, след което топката мина край тялото му и влетя в собствената му врата. Броени дни преди това вратарят на Юнайтед допусна друга груба грешка, но този път в приятелски мач срещу Швейцария.

„Кариус, Кариус, Кариус”, подвика Асенсио на бившия вратар на Атлетико Мадрид в коридорите на „ХардРок Стейдиъм” секунди след края на срещата в Маями, след което усмихнати проведоха кратък диалог.