Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира пред медиите актуалното състояние на „белия балет“. Зизу обясни, че след продажбата на Алваро Мората в Челси липсва един нападател в тима. Френският специалист говори и за сочения за основна цел на трансферния пазар за Кралския клуб талант на Монако Килиан Мбапе, като обясни, че до 31 август може да се случи всичко.

Зидан: Кристиано остава и точка

„Усещанията в момента са добри, доволен съм, че започнахме подготовка. Вече десет дни тренираме и футболистите искат да играят“, започна Зидан.

„Ние се опитваме да повишим нивото на нашия отбор и да подобрим състава. Доволни сме от децата, които са с нас. Те имат желание и са с нас, за да тренират. Те са наясно къде са“, добави специалистът.

В Реал тъжат за Мората

Споре тиражираните в медиите информации, основна трансферна цел на Реал Мадрид е Килиан Мбапе. Помолен за коментар дали младокът на Монако ще акостира на „Сантиаго Бернабеу“, Зизу обясни: „В момента разполагаме с тези играчи. 28 са и аз разсъждавам върху това. Може да се случи всичко, както винаги, има време до 31 август. Мбапе е добър футболист, но аз мисля върху това как да се подготвим по най-добрия начин“.

Дали отборът ще е по-слаб без Алваро Мората, който премина в Челси, Зизу обясни: „Сигурно. Още повече видяхте какво се случи през миналия сезон. Той много допринесе за успехите ни. В момента ни липсва един нападател. Имаме една смяна“.

„Аз съм наясно, че се говори много, че Роналдо иска да си иде. Когато аз разговарях с него той бе спокоен и се наслаждаваше на ваканцията си. Очаква се скоро да се присъедини към лагера ни. Кога ще играе? Не знам. Важното е, че получи заслужена ваканция“, коментира ситуацията с голямата звезда на тима Кристиано Роналдо Зидан. 

„Бейл е добре физически. Мисля, че е доволен. Той иска да направи силен сезон и се готви за него“, коментира още Зидан, който пожела и късмет на Хамес Родригес в Байерн Мюнхен.