Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан говори след победата над Севиля с 2:1, както и за намесата на ВАР и думите на спортния директор на андалусииците Мончи.

„Това, което мога да кажа е, че това е блокиране и има фаул. Съдията гледа всичко с ВАР и отсъди нарушение. Не искам да влизам в полемика. Реферите са тези, които решават. Понякога това се случва срещу нас, а друг път е в наша полза. За мен има блокиране. Не мисля, че съдията е бил толкова решаващ в този мач. Той е направил това, което трябваше. Играем срещу добър отбор, но резултатът за мен е логичен с оглед на това, коет осе случи на терена. Това, което казва Мончи е негова отговорност. В крайна сметка реферът е този, който решава. Каза силни думи, но няма да му преча да споделя каквото иска“, каза Зидан.

„Севиля игра много добре. През първото полувреме ни липсваше физическа сила, но през вторите 45 минути натиснахме много. Ако позволихме да играят, както през първата част, щяхме да страдаме. Знаехме какво трябва да направим. Щастлив съм, че обърнахме мача. Днес играхме срещу силен противник и ако не внимаваш, може да направиш някоя бъркотия. Хубаво е, че продължаваме с добрата си серия. Днес страдахме, но сме щастливи“, заяви Зизу.

„Не е обичайно, но в крайна сметка Каземиро вкара двата гола за победата. Радвам се за него, защото се вижда, че можем да направим разликата в атака с всеки един наш играч. Щастлив съм за Каземиро и представянето ни през второто полувреме“, добави още той.

„Физическата част е основна в днешно време. Играчите трябва да бъдат машини и да са добре подготвени. Сега има по-висока скорост. Знаем това и работим. През втората част бяхме по-добри в това отношение, както и във владението на топката“, каза треньорът на Реал Мадрид.

„Гарет Бейл и Хамес Родригес имаха проблеми и не тренираха с отбора. Особено Гарет. Не е нещо сериозно“, добави още той.