Реал Мадрид разнебити Гранада, побеждавайки с унизителното 9:1 своя съперник в мач от 29-ия кръг на Примера дивисион. Навръх католическия Великден, Кристиано Роналдо се отчете с 5 попадения, а 2 добави Карим Бензема. Резултатът бе открит от Гарет Бейл, а крайното 9:1 бе оформено, благодарение на автогол на Майнц.

На „Сантяго Бернабеу“ „белия балет“ унижощи своя съперник и можеше да реализира дори повече от деветте гола.

Голеадата стартира в 25-ата минута от Бейл, който се пребори за топката пред наказателното поле, влезе навътре, преодоля вратаря Оласабал, след което чукна в опразнената врата.

5 минути по-късно топката стигна до Роналдо след пас на Хамес Родригес и удвои аванса на своя тим. В 36-ата минута португалецът вкара своя втори гол, след като засече от воле след лоша намеса на вратаря.

2 минути по-късно Роналдо вече бе оформил своя хеттрик след силен диагонален изстрел извън наказателното поле.

На почивката вече всичко бе ясно, но през второто полувреме Реал демонстрира, че има още голямо желание за игра и стигна до още 5 гола.

3 от тях паднаха в рамките на 6 минути. В 52-ата Бензема също се записа сред голмайсторите. След центриране на Хамес от корнер, французинът пое в наказателното поле на гърди и с точен удар вкара за 5:0.

Гол №4 за Роналдо падна в 54-ата минута и за малко да е с цената на контузия за суперзвездата. Гарет Бейл изработи попадението като подаде хитро към Роналдо, който само трябваше да чукне с глава от непосредствена близост.

След нови две минути Бензема реализира своя втори гол като след удара му имаше рикошет, попречил на вратаря да реагира.

Реал все пак намали темпото, а в 74-ата минута Гранада се отчете с почетен гол, благодарение на хубав пробив на Ибанес, който стигна до добра позиция и преодоля Касияс.

В 83-ата минута автогол донесе осмо попадение в полза на Реал. Бранителят Майнц отбеляза в собствената си врата при опит да избие пас към наказателното поле, предназначен за Роналдо.

Желанието на Кристиано да вкара и пети гол се изпълни в 89-ата минута, когато след центриране на Лука Модрич, португалецът се извиси и с глава заби за крайното 9:1.

Победата бе най-голямата за Реал в Примера от 1967 година, когато в жертва със същия резултат 9:1 пада Реал Сосиедад. Роналдо пък дръпна с 4 гола на Лео Меси в голмайсторската листа. В момента Роналдо има 36, а аржентинецът е с 32.

В класирането обаче Барса продължава да е лидер с 68 точки и мач по-малко. Реал е втори с 67 точки.