Португалската легенда Луиш Фиго взе отношение по изгонването на звездата на Ювентус Кристиано Роналдо в двубоя срещу Валенсия (2:0) от груповата фаза на Шампионската лига. Както е известно, петкратният носител на „Златната топка“ за първи път в рамките на турнира на богатите видя червения цвят на картона, като сега го грози санкция до три мача.

Фиго коментира и представянето на Кралския клуб, който започна с успех над Рома при стартирането на защитата на Купата с големите уши.

 „Мадрид играе много добре, трябва да са щастливи от представянето си след ерата „Роналдо“. Реал е актуалният носител на трофея и го брани в момента. Сега отборът има за задача да направи силен сезон в Шампионската лига“, каза Фиго.

Кристиано Роналдо дебютира с екипа на Ювентус в турнира на богатите срещу Валенсия (2:0). Двубоят на „Местая“ обаче носи горчив привкус за португалеца, тъй като за първи път в двубой от най-авторитетната клубна надпревара петкратният носител на „Златната топка“ бе изгонен.

„Изгонването на Роналдо бе малко пресилено. Не мисля, че е направил нещо толкова страшно, че да бъде изгонен. Не знам какво е видял реферът, но от кадрите на телевизията е сложно да се коментира“, анализира полемичната ситуация Роналдо.

„Роналдо беляза цяла епоха за Реал Мадрид. Той бе забележителен играч за „белите“, но сега е ред на тези, които идват след него да пишат история“, добави Фиго.

УЕФА се смилява над Роналдо?