През уикенда феновете на футбола ще видят две от най-интересните европейски дербита – Милан и Интер ще изиграят първото за сезона Derby della Madonnina, а холандските ПСВ и Аякс ще решат кой ще бъде едноличен лидер в Ередивизи.

Най-голямото дерби от кръга на Апенините ще се изиграе в събота от 21:45 часа и ще се излъчва на живо по MAX Sport 3. След първите три кръга Интер е лидер с пълен актив от точки, а Милан заема седмo място след една загуба и две победи. Общо седем са срещите от четвъртия кръг в Серия А, които могат да се гледат на живо в ефира на MAX Sport 3, като, освен миланското дерби, внимание заслужават двубоите Ювентус – Верона в събота от 19:00 часа, Болоня – Рома в неделя от 16:00 часа, и Лацио – Парма в неделя от 21:45 часа, който ще бъде оценен от заклетите фенове на Калчото.

Цели девет са битките от La Liga, които ще се излъчат през почивните дни по MAX Sport 4. Като най-интересен се очертава мачът между Севиля и Реал Мадрид в неделя от 22:00 часа. Домакините влизат в дербито като лидер в класирането, а Реал, който заема трето място, ще опита да се реваншира пред феновете след неубедителния старт в Шампионската лига през седмицата. След две поредни победи отборът на Гранада е шести в класирането с еднакъв точков актив с Барселона – по 7 точки. Именно каталунците ще гостуват на отбора от Андалусия, като мачът е в събота от 22:00 часа. Същата вечер, но от 19:30 часа, е мачът между Атлетико Мадрид и Селта, който винаги се чака с интерес от феновете на испанския футбол.

Най-голямото дерби на холандския футбол ще изправи един срещу друг ПСВ Айндховен и Аякс. Мачът ще се излъчва на живо в неделя от 17:45 часа по MAX Sport 2. Съперниците делят първите две места в подреждането на Ередивизи с актив от 13 точки и мачът ще реши, кой ще бъде едноличен лидер след седмия кръг.