Реал Мадрид записа престижна победа с 2:0 над Ювентус в последния си двубой от американското турне. Пред 93 702 зрители на “Роуз Боул Стейдиъм” в Пасадена, Калифорния, “кралския клуб” стигна до успеха с попадения на Карим Бензема от дузпа в 19-ата минута, а влезлият като резерва през втората част Марко Асенсио удвои в 68-ата минута. Като цяло Реал Мадрид беше по-добрият отбор на терена и заслужено стигна до успеха.

Двубоят започна вихрено за Реал, като още в първата минута беше отменен гол на Карим Бензема заради засада на автора на асистенцията Тони Кроос.

В 18-ата минута се стигна до откриване на резултата. Ювентус загуби топката в средата на терена и от грешката се възползва Винисиус, който напредна в наказателното поле, където беше повален от Данило и Реал Мадрид получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана капитанът на “кралския клуб” Карим Бензема, който прати топката в мрежата, въпреки че Перин хвана ъгъла.

В 26-ата минута Ювентус имаше претенции за дузпа заради нарушение на Милитао срещу Анхел Ди Мария, но реферът даде знак играта да продължи.

10 минути по-късно Перин отрази опит на Бензема да удвои резултата. В края на полувремето се откри възможност пред Влахович, но топката беше изчистена в ъглов удар. При изпълнението му Глейсон Бремер насочи топката с глава, но тя не попадна в целта, а Мойс Кийн не успя да се възползва.

Така резултатът се запази до почивката, а след паузата двамата треньори извършиха по една промяна. Карло Анчелоти пусна Рюдигер на мястото на Милитао, а Алегри замени Ди Мария с Хуан Куадрадо.

След почивката Реал Мадрид продължи да бъде по-активният тим на терена, като положенията пред вратата на Перин следваха едно след друго, но стражът на италианския тим се справяше с опасностите. В 61-ата минута Перин отрази марково изпълнение на Бензема, като попречи на французина да оформи своя дубъл.

В 68-ата минута Реал Мадрид стигна  до втори гол, а негов автор стана Марко Асенсио, който се разписа отблизо след асистенция на Хесус Вайехо.

Десет минути по-късно и Алегри предприе промени в състава си, но те не дадоха резултат. Мадридчани изцяло контролираха мача и резултатът се запази до края.